A anguía abre en Castrelo de Miño un mes con outras dúas citas gastronómicas

O Concello celebrará unha nova exaltación do paspallás e estrea a Festa do Xarrete.

A área recreativa existente xunto ao río Miño na localidade de Barral en Castrelo de Miño converteuse onte en centro de reunión obrigada para todos aqueles que quixeron participar na festa de exaltación da anguía, que inaugurou a súa décimo cuarta edición, ás 20.00 horas e ata as primeiras horas da xornada de hoxe.
Nun acto informal, presidido polo alcalde nacionalista, Xurxo Rodríguez Méndez, co corte dunha cinta, tras a recepción de autoridades aos sons do himno galego interpretado por unha banda, deuse por iniciado de forma oficial un novo festexo gastronómico que toma a substitución deixada durante o fin de semana pola Festa do Pemento de Arnoia.


O rexedor percorreu, acompañado doutros alcaldes da comarca ribeirá como os de Arnoia e de Cortegada, e varios delegados provinciais, os de Cultura e Medio Rural, xunto ao director xeral de Benestar Social, os postos de venda e as cociñas onde os propios veciños do pobo afanábanse en ofrecerlles o seu mellor produto, a anguía, en varias modalidades. Fritas, a ración porase á venda por 10 euros, ou en empanada, a 3 euros cada anaco, todo iso acompañado de bos viño do Ribeiro elaborados no mesmo municipio.
Xurxo Rodríguez mostraba a súa satisfacción polo reclamo culinario e turístico que ofrece a anguía ao Concello recordando ademais que nos próximos días e sen saír do municipio, Cortiñas honrará a San Roque polo río e cunha nova edición da Festa dá paspallás, mentres que en Macendo, festa das grandes do Concello, ensalzarase ao xarrete como protagonista da cociña galega.
A comisión de festas de Barral, formada por un total de dez persoas, está traballando desde fai varias semanas co apoio de numerosos veciños no limpado das anguías, de tal forma que chegaron á cita festiva cuns 1.800 quilos delas xa preparadas e conxeladas previamente para que conservasen todo o seu sabor ata os tres primeiros días desta semana onde se degustarán, aproximadamente desde as 19.00 ás 24.00 horas. A organización recorreu ademais a cociñeiros profesionais para fritir as anguías no recinto no momento.
Hoxe é o día grande en honra da Virxe das Nieves con misa solemne e procesión, desde as 12.00 horas e acompañados da prestixiosa banda A Lira de Ribadavia. O toque musical da verbena nocturna pono as orquestras Compostela e Os Trovadores, substituíndo a Mel e Novo Estilo que o asumiron na xornada inaugural das festas. A xornada de clausura, manterá o mesmo horario de degustación das anguías e a actuación da orquestra Os Estelares.

Texto: La Voz de Galicia. Fotografías: La Region – La Voz de Galicia

Advertisements

Deixar unha resposta

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: